Dedicated servers Nederland

dedicated servers nederlandDedicated servers Nederland wordt door veel hosting partijen gezien als een van de betere oplossingen. Dedicated servers Nederland is sneller dan de traditionele buitenlandse partijen.

Bent je nu al nieuwsgierig naar het aanbod van ZZPWebhost.nl? Op onze dedicated servers pagina vindt je meer informatie over de verschillende servers die wij tegen een goedkoop tarief aanbieden!

 

Dedicated servers Nederland

Wanneer je van plan bent om een groot aantal websites te gaan onderbrengen is het verstandig informatie te winnen hierover. Wat heb je bijvoorbeeld allemaal nodig, is de kennis voldoende aanwezig voor onderhoud?

Veel partijen bieden ook Managed oplossingen aan, hierbij wordt de server compleet onderhouden voor jou en zal je dus nooit omkijken hebben over hardware- of softwarematige problemen. Ook kan je hierbij de partij benaderen voor eventuele oplossingen en/of installaties die uitgevoerd moeten worden aan de hand van jou wensen.

 

Managed oplossingen

Indien je ervaring in onderhoud van servers onvoldoende is kan de partij, indien aanwezig, managed oplossingen bieden. Alle lastige onderdelen zoals installaties, onderhoud en vervanging wordt hierbij compleet uit handen genomen.

Voor een managed oplossing is het verstandig om alles goed op contractbasis te noteren, zo kom je nooit voor onverwachte situaties te staan.

 

Wat staat er in het contract?

Contracten komen in vele soorten, elke partij heeft hierbij hun eigen voorwaarden die op de managed dienst geplaatst worden. Om je een kleine inzicht te geven waar je eigenlijk op moet letten hebben wij hieronder een kleine opsomming gemaakt.

Waar let ik op?

  1. Is onderhoud erbij inbegrepen, installatie/configuratie & updates?
  2. Zit hardware vervanging inbegrepen in het contract of wordt dit apart berekend?
  3. Wanneer de Dedicated server defecten toont hoe snel wordt dit dan opgepakt?
  4. Worden de opslagruimtes in RAID opstelling geplaatst?

Zo zijn er uiteraard nog vele punten waar u precies op moet letten bij het afsluiten van een managed contract bij uw hosting partij.

 

Wat is een RAID opstelling?

RAID staat voor (Reduntant Array of Indepented Disc), hierbij wordt de data over meerdere schijven verdeelt. Wanneer schijf A een defect toont zal schijf B alles opvangen zodat u geen downtime ervaart met uw Dedicated Server.

Mocht u niet zeker weten of de partij dit standaard toepast op servers, neem dan contact op met de desbetreffende partij. Zij kunnen u voorzien van alle informatie die u zoekt over de Dedicated Servers Nederland.

VPS Hosting

VPS Hosting wat een afkorting is voor Virtual Private Server Hosting is een systeem op een fysieke server waar meerdere ‘virtuele’ machines op draaien. Virtuele machines worden al enige tijd gebruikt door grote computerfabriekanten als IBM, HP en andere op mainframes en servers.

 

VPS Hosting voor consumenten/bedrijven

vps hostingVPS Hosting wordt sinds anno 2010 in toenemende mate gebruikt door veel internet-hostingproviders (ISP). Virtualisatie maakt het mogelijk om op een fysieke server een (groot) aantal virtuele servers te gebruiken waardoor de fysieke server een veel groter deel van de tijd in gebruik wordt genomen.

Hiermee besparen datacenters niet alleen veel energie wat milieuvriendelijker is, ook heeft de consument of bedrijf toch een eigen Virtuele server voor een betaalbare prijs.

 

Virtualisatie waar gebruik je dit voor

Een virtuele server is niet alleen makkelijk in gebruik maar kan ook meer resources verwerken, denk hierbij aan de opslagruimte en dataverkeer. Ook krijgt iedere virtuele server eigen resources zoals bijvoorbeeld RAM en CPU Cores. Omdat een VPS server eigen fysieke resources heeft bent u niet afhankelijk van andere klanten wat bij bijvoorbeeld Shared Hosting wel het geval is.

 

Wat is Virtualisatie

Bij VPS-technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleine (virtuele) servers. Iedere VPS krijgt een eigen deel resources toegewezen, welke in principe gegarandeerd beschikbaar zijn voor de VPS. Als voorbeeld kan de fysieke server 8 GB RAM hebben, waarvan 256MB gegarandeerd voor elke VPS beschikbaar is.

Elke VPS Server heeft zijn eigen RAM, eigen schijfruimte, eigen processor, eigen OS (Operating System), eigen server load, en zelfs een eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk, en dus “Private”.

Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat VPS Hosting alles kan wat een Dedicated Server ook kan. Echter CPU-intensieve applicaties, zoals gameservers, kunnen beter op een dedicated server gedraaid worden omdat deze servers meer resources beschikbaar heeft om zware applicaties te draaien.